Ons handgemaakte lichtdoorlatende beton zet bewuste accenten en verrassende tonen

Materialen

Wij geven vorm aan een groenere wereld en lopen voorop in duurzame bouwmaterialen en oplossingen om C02 neutraal en circulair te bouwen. Onze duurzame en innovatieve materialen gebruiken we samen met de klant om slimme oplossingen te creeeren.

We kijken hier naar specifieke materialen voor thema’s zoals isolatie, esthetica, veiligheid en vergroening.

Lucem (lichtdoorlatend beton)

Ons handgemaakte lichtdoorlatende beton zet bewuste accenten en verrassende tonen, zowel als gevelbekleding als lichtgevende objecten. Dankzij het spel van licht en schaduw is het niet alleen functioneel en decoratief, maar staat het ook garant voor indrukwekkende effecten.

Airium (Isolatiemateriaal)

Airium is een minerale isolatieschuimtechnologie ontwikkeld in het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van LafargeHolcim in Lyon. Het is volledig brandwerend, duurzaam en heeft een lange levemsduur. Het kan elk type vorm en holte vullen, zowel ter plaatse als in een industriële gecontroleerde omgeving. Airium is een ware revolutie voor zowel de bouwwereld als de isolatiewereld. Het kan op een eenvoudige manier gebruikt worden voor vele toepassingen: van ondervloerisolatie tot het vullen van betonblokken tot dakterrassen en zolders. Wooncomfort, energiebesparing en binnenluchtkwaliteit.

Natuursteen

Natuurgevelsteen speelt in op een historische traditie. Natuursteen is esthetisch een prachtige oplossing waarmee ieder bouwwerk verandert in een warme, karaktervolle verschijning. Daarnaast heeft natuursteen vele technische voordelen. Het is makkelijk toepasbaar en heeft een levensduur van minimaal 100 jaar.

Vergroening

Groene wanden hebben een toegevoegde waarde voor de stedelijke omgeving. Ze vangen fijnstof en reduceren CO2, reguleren de temperatuur van het gebouw en verkoelen de stad, het werkt akoestisch en het heeft estethisch een meerwaarde. Ook houden de groene wanden een klein deel van het regenwater vast, waardoor er vertraging ontstaat in de piekafvoer. De vraag is of de groene wand in de toekomst ook gezien kan worden als blauwe wand, waarvan de hydrologische prestaties een bijdrage leveren aan het stedelijk waterbeheer. Ieder jaar ontstaan er steeds meer problemen door de klimaatveranderingen. Vanwege deze veronderstelende eigenschappen voeren diverse overheden een actief stimuleringsbeleid voor groene wanden die leiden tot bijvoorbeeld subsidies en belastingvoordeel. Ook wettelijk wordt er Europees steeds meer gestuurd op de aanleg van groene daken en wanden.